KASSLERGRATÄNG.
Japp, så va de dags att utöka med en mat-kategori i bloggen.
Haha, ska bli ytterst spännande,
då jag inte direkt jublar över att behöva laga mat ;)
O så förklarar jag väldigt konstigt,
men hoppas ni förstår mina 'recept' :P
Idag åt vi iaf en av mina absoluta favoriter till middag;
Kasslergratäng & ris ♥
Så jädrans gött!

Använder alltid boil in bag-ris,
så skönt o bara ställa timer på spisen o veta att de blir bra :P
MUMS VA DE!
Detta behöver du till kasslergratäng & ris:
ris
ca 500g kassler
5 dl creme fraiche
en bit flödesost med vitlökssmak
(hittas i charken)
smördegsplattor
Så här gör du:
Ta en lagom stor ugnsform.
Kleta lite smör i formen och täck botten med kassler.
Gärna två lager om du känner för de.
Häll över halva creme fraichen.
Dela osten i bitar o sprid ut över.
Häll över resten av creme fraichen.
(Elr: häll creme fraiche i en bytta & dela osten i bitar
& värm en stund i mikron för att de ska gegga ihop sig bättre)
Täck formen med smördegsplattor.
In i ugn på ca 200 grader i ca 20-30 min.
Koka ris.
Drick päroncider till, sååå gott!
Ät & njuuut mina vänner! ;)
Haha, ska bli ytterst spännande,
då jag inte direkt jublar över att behöva laga mat ;)
O så förklarar jag väldigt konstigt,
men hoppas ni förstår mina 'recept' :P
Idag åt vi iaf en av mina absoluta favoriter till middag;
Kasslergratäng & ris ♥
Så jädrans gött!

Använder alltid boil in bag-ris,
så skönt o bara ställa timer på spisen o veta att de blir bra :P
MUMS VA DE!
Detta behöver du till kasslergratäng & ris:
ris
ca 500g kassler
5 dl creme fraiche
en bit flödesost med vitlökssmak
(hittas i charken)
smördegsplattor
Så här gör du:
Ta en lagom stor ugnsform.
Kleta lite smör i formen och täck botten med kassler.
Gärna två lager om du känner för de.
Häll över halva creme fraichen.
Dela osten i bitar o sprid ut över.
Häll över resten av creme fraichen.
(Elr: häll creme fraiche i en bytta & dela osten i bitar
& värm en stund i mikron för att de ska gegga ihop sig bättre)
Täck formen med smördegsplattor.
In i ugn på ca 200 grader i ca 20-30 min.
Koka ris.
Drick päroncider till, sååå gott!
Ät & njuuut mina vänner! ;)
Kommentarer
Postat av: Frida
ååå såååå jäfla gott!!!!!!!!!!
Trackback